Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Σχετικά με εμάς

Το ιστολόγιο "Γραφωνήματα" δημιουργήθηκε το 2013 και ενημερώνεται από τη Μαρία Γκουγκούμη - Ειδική Παιδαγωγό και την Αργυρώ Καραμπά - Θεραπεύτρια Λόγου & Ομιλίας.

Η Μαρία Γκουγκούμη αποφοίτησε ως ψυχοπαιδαγωγός από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας - Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Ειδική Αγωγή μέσα από πλήθος σεμιναρίων που σχετίζονται με την ειδική αγωγή. Εκπαιδεύτηκε στο θεραπευτικό παιχνίδι Κ.Α.Λ.Ε.Σ.Μ.Α. για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Είναι κάτοχος πιστοποίησης γραφής Braille και έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμογή του TEACCH. Μετεκπαιδεύτηκε στη ΔΕΠΥ από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης έχει εκπαιδευτεί στην χορήγηση διαγνωστικών εργαλείων Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός με μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, νοητική υστέρηση και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά σεμινάρια σχετικά με τη διάγνωση και αποκατάσταση νευροαναπτυξιακής καθυστέρησης σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Είναι συνιδιοκτήτρια στο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο "Πυξίδα Γνώσης"


Αργυρώ ΚαραμπάΕίναι πτυχιούχος του Α.Τ.Ε.Ι. Ιωαννίνων του τμήματος Λογοθεραπείας  ολοκληρώνοντας τις σπουδές της με την πτυχιακή της εργασία με θέμα: «Ειδική Αγωγή των Εκπαιδεύσιμων παιδιών με Νοητική Στέρηση» και αριστούχος απόφοιτος με υποτροφία του τμήματος Βρεφονηπιοκομίας- Παιδοκομίας στην Αθήνα. Γνωρίζει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και το σύστημα Braiile. Έχει εκπαιδευτεί στη χρήση εναλλακτικών μεθόδων επικοινωνίας PECS και στις μεθόδους TEACCH και ABAΈχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά σεμινάρια σχετικά με τη διάγνωση και αποκατάσταση νευροαναπτυξιακής καθυστέρησης σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ή διαταραχές συντονισμού και προσανατολισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνεργάζεται με αναπτυξιολόγους, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και επισκέπτες υγείας για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των σύνθετων γνωστικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δυσκολιών. Επίσης, είναι επιστημονικός συνεργάτης του Πρωτοδικείου Αθηνών. Είναι συνιδιοκτήτρια στο ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ "ΓράΦΩνήματα"-  http://www.γραφωνηματα.gr/.


Για οποιαδήποτε απορία, σύσταση ή απλώς για να μας πείτε τη γνώμη σας για τη προσπάθειά μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση: grafwnimata@gmail.com



Μαρία Γκουγκούμη - Ειδική Παιδαγωγός www.pyxidagnwsis.gr

Αργυρώ Καραμπά - Θεραπεύτρια Λόγου & Ομιλίας www.γραφωνηματα.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου