Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

8 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ SPECIAL ΠΑΙΔΙΑ


Αγαπάμε κάθε παιχνίδι που θα κινητοποιήσει  και θα παρακινήσει τα παιδιά να σηκωθούν και να κινηθούν!

Τα παιχνίδια είναι υπέροχα για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή είναι: διασκεδαστικά! Ο παράγοντας διασκέδαση θα παρασύρει τα παιδιά και δε θα συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για άσκηση. Γι 'αυτούς, τα παιχνίδια θα είναι απλώς άλλη μία διασκεδαστική δραστηριότητα.

Τα κινητικά παιχνίδια καταστούν τα παιδιά  ενεργά, ενώ είναι σε νεαρή ηλικία και μπορούν να εξασφαλίσουν μια υγιή παιδική ηλικία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υγιή ενήλικη ζωή. Υπάρχουν πολλά οφέλη σε ένα ενεργό τρόπο ζωής, η κίνηση μπορεί να είναι τόσο θαυμάσια, διότι:

·         Μειώνει την παχυσαρκία
·         Ενθαρρύνει ισορροπημένα επίπεδα ενέργειας
·         Βελτιώνει τη συγκέντρωση
·         Προωθεί την καρδιαγγειακή υγεία
·         Υποστηρίζει τη συναισθηματική ευεξία.

Ένα καλό κινητικό παιχνίδι πρέπει να περιέχει τις παρακάτω δραστηριότητες: τρέξιμο, άλμα, χοροπηδητό, και χαρούμενες φωνούλες, όλα σε ένα και μόνο παιχνίδι! Παρουσιάζονται οκτώ παιχνίδια που μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά ενεργά  και ευτυχισμένα:


Το Cranium Hullabaloo κρατά το μυαλό και το σώμα των παιδιών σε εγρήγορση, καθώς αναπηδούν, περιστρέφονται, χοροπηδούν  και χορεύουν από ένα σημείο σε ένα άλλο σημείο. Το παιχνίδι είναι εύκολο να ξεκινήσει, αφήνοντας τα παιδιά να μπουν στο παιχνίδι γρήγορα!


Το Fitivities είναι ένα νέο και βραβευμένο επιτραπέζιο παιχνίδι που έχει τη σωματική δραστηριότητα ως ένα σημαντικό πυλώνα του παιχνιδιού! Το παιχνίδι συνιστάται για ηλικίες 6+, ωστόσο παιδιά και ενήλικες κάθε ηλικίας μπορούν να το απολαμβάνουν.

3. Twister

Αυτό το κλασικό παιχνίδι Twister θα κάνει τα παιδιά να σκύψουν και να ξεσπάσουν σε γέλια καθώς προσπαθούν να πατούν τα άκρα τους στους χρωματιστούς κύκλους, χωρίς να πέσουν κάτω! Είναι ένα παιχνίδι που όλοι οι γενιές μπορεί να αγαπήσουν.



Το Endless Games Crazy Legs  είναι «παιχνίδι δράσης». Κάθε χώρος αποτελεί μια νέα φυσική πρόκληση, όπου τα παιδιά θα κινήσουν τα σώματά τους και τα πιόνια τους προς τη νίκη.


Οι δραστηριότητες του  Thinkfun Move & Groove καθορίζονται από ρίξιμο ζαριών! Η απλότητα κάνει αυτό το παιχνίδι ιδανικό για τα μικρότερα παιδιά, καθώς και οι δραστηριότητες στοχεύουν σε συγκεκριμένες ικανότητες, όπως ισορροπία και συντονισμό.


Ένα επιτραπέζιο παιχνιδι, είναι βέβαιο ότι θα είναι διασκεδαστικό, κανένας δεν θα το βαρεθεί, από την αρχή μέχρι να κερδίσει! Η μαγεία του Δρ Seuss ζωντανεύει σε αυτό το ενεργό παιχνίδι που προάγει την αυτοεκτίμηση, την φυσική κατάσταση και την ευγενή άμιλλα  μέσα από την ποικιλία των δραστηριοτήτων στο παιχνίδι.


Ένα παιχνίδι που κινητοποιεί  τα παιδιά να θέλουν να κάνουν γιόγκα. Τα παιδιά γοητεύονται από τον  Otis τον γορίλα στο Yogarilla! Οι στάσεις και οι δραστηριότητες στο   Super Duper Publications Yogarilla μπορεί να βοηθήσουν τα παιδιά να είναι ενεργά, εύκαμπτα και υγιή!



Και τα δύο αυτά παιχνίδια χρησιμοποιούν εντολές για να οδηγήσουν τα παιδιά σε τραγούδι, χορό και δραστηριότητες γυμναστήριου! Με αρκετές ρυθμίσεις, τα ραβδιά Magic Moves είναι τέλεια για να χρησιμοποιούνται μεμονωμένα ή με μια ομάδα φίλων.



Αφήστε αυτά τις οκτώ ιδέες να αποτελούν  παράδειγμα τρόπων για να εμπνεύσετε τα παιδιά να διοχετεύσουν την ενέργειά τους και να χρησιμοποιήσουν την κίνηση μέσα από τα παιχνίδια! Έρευνες αναφέρουν ότι  τουλάχιστον μία ώρα ενεργού παιχνιδιού ανά ημέρα είναι απαραίτητη για την υγεία των παιδιών και των ενηλίκων!


Μαρία Γκουγκούμη - Ψυχολόγος/ Ειδική Παιδαγωγός
Αργυρώ Καραμπά - Θεραπεύτρια Λόγου & Ομιλίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου