Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΩΣΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ



Η στάση κουλουράκι είναι πραγματικά η αντίθετη της θέσης W. Παρέχει τη δυνατότητα για εξωτερική / πλευρική περιστροφή των γοφών και των γονάτων, η οποία τοποθετεί τις αρθρώσεις σε καλύτερη θέση για τη σωστή ευθυγράμμιση και την ανάπτυξη. Η θέση αυτή επιτρέπει την ενίσχυση του κορμού και τη σωστή στάση, λόγω της αυξημένης περιστροφής του κορμού και την ικανότητα να διασχίζουν τη «μέση γραμμή» του σώματος του παιδιού. Όταν το παιδί είναι σε θέση να διασχίσει τη μέση γραμμή,  ευνοεί την ανάπτυξη του διμερούς  συντονισμού. Διμερής συντονισμός δεν είναι μόνο ένα κρίσιμο συστατικό του συντονισμού και σχεδιασμού του κινητήρα, αλλά και απαραίτητος για την ανάπτυξη των περισσότερων ακαδημαϊκών, αντιληπτικών, και τις δεξιότητες γραφής κάτω από το δρόμο.




Η θέση πεταλούδα είναι παρόμοια με τη θέση κουλουράκι, αλλά επιτρέπει στο παιδί βαθύτερο τέντωμα των προσαγωγών του ισχίου και δημιουργεί πιο σταθερή βάση στήριξης για τη θέση.




Σε αυτή τη θέση το παιδί κάθεται στο κάτω μέρος, με τα πόδια τεντωμένα κατ 'ευθείαν έξω μπροστά. Αυτή είναι μια θαυμάσια θέση, διότι είναι μια μεγάλη πρόκληση για τον κορμό και την ενίσχυση της  στάσης. Επιτρέπει επίσης την αύξηση της περιστροφής του κορμού, η οποία στοχεύει στους λοξούς κοιλιακούς μυς. Η θέση L μπορεί να χρησιμοποιηθεί για  την ενθάρρυνση της ευελιξίας στον ιγνυακό τένοντα.




Αυτή η θέση Z επιτρέπει στο παιδί να ενσωματώσει διαφορετικές τακτικές που χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση του βάρους του άνω κορμού και βοηθώντας τις μεταβάσεις από την ύπτια θέση. Εάν το παιδί επιλέγει να κάθεται από τη μία, βεβαιωθείτε πως το παιδί  εναλλάσσει τις πλευρές έτσι ώστε το παιδί να αναπτύξει τον έλεγχο του κορμού και την ισορροπία και στις δύο κατευθύνσεις.

Θέση στα γόνατα
Σε αυτή τη θέση το βάρος του παιδιού πέφτει στα λυγισμένα γόνατα με εκτεταμένους τους  γοφούς και τον κορμό, διατηρώντας τον άνω κορμό σώμα όρθιο. Η θέση αυτή μεγιστοποιεί την ενίσχυση του κορμού ενάντια στη βαρύτητα και βοηθάει στη μεγιστοποίηση της ενίσχυσης της πυέλου και των αρθρώσεων των γοφών.

Μπρούμυτα

Ένας πολύ καλός τρόπος για το τέντωμα των ισχίων, ενθαρρύνοντας  πάνω μέρος του σώματος που φέρει το βάρος, σταθερότητα του ώμου / δύναμη, ανάπτυξη εγγύς προς το απομακρυσμένο έλεγχο.





Μαρία Γκουγκούμη - Ψυχολόγος/ Ειδική Παιδαγωγός
Αργυρώ Καραμπά - Θεραπεύτρια Λόγου & Ομιλίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου