Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ



Σύμφωνα με έναν ευρέως διαδεδομένο υπολογισμό, 1 στα 166 είναι το ποσοστό των παιδιών που πάσχουν από αυτισμό.  Το ποσοστό αυτό είναι εξαιρετικά υψηλό σε σύγκριση με το 1 στα 2.500 που παραδέχονταν οι ερευνητές για δεκαετίες. 

Σε χρονικό διάστημα μίας δεκαετίας – από το 1993 μέχρι το 2003 – οι στατιστικές του Αμερικανικού Υπουργείου Παιδείας παρουσίασαν μία αύξηση του ποσοστού των αυτιστικών παιδιών, της τάξεως του 657% σε εθνικό επίπεδο.

Χωρίς να αποτελεί έκπληξη, αυτά τα αυξημένα ποσοστά οδήγησαν πολλούς ερευνητές και ακαδημαϊκούς να κάνουν λόγο  για μία «επιδημία αυτισμού». Ο Dan Burton, από την Ιντιάνα, δήλωσε επίσης το 2001 πως «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία επιδημία.» Τι συμβαίνει, όμως, πραγματικά;


Τα αίτια του αυτισμού παραμένουν αινιγματικά, εντούτοις μελέτες σε δίδυμα παιδιά έδειξαν πως οι γενετικοί παράγοντες παίζουν σημαντικότατο ρόλο, χωρίς όμως να θεωρούνται και οι μοναδικοί υπαίτιοι για τη ραγδαία και πρωτοφανή ανάπτυξη της ασθένειας σε λίγα μόνο χρόνια. Ως αποτέλεσμα, οι ερευνητές στράφηκαν και προς τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Στους αιτιολογικούς παράγοντες συγκαταλέγονται τα αντιβιοτικά, οι ιοί, οι αλλεργίες, η έντονη επιθυμία των γονέων με ελαφρά αυτιστικά χαρακτηριστικά να τεκνοποιήσουν, αλλά και, βάσει μίας πρόσφατης μελέτης, τα αυξημένα ποσοστά των ωρών που βλέπουν τα παιδιά τηλεόραση.  Ελάχιστα από αυτά τα αίτια έχουν μελετηθεί συστηματικά, με την πλειονότητά τους να παραμένουν σε υποθετικό επίπεδο.

Αποτελούν πρόβλημα τα εμβόλια;

Ένας περιβαλλοντικός παράγοντας, που θεωρείται ως πιθανός ένοχος του αυτισμού, κέντρισε το μεγαλύτερο ενδιαφέρων των επιστημόνων. Ο παράγοντας αυτός είναι τα εμβόλια. Με μία πρώτη ματιά, τα εμβόλια μπορούν να θεωρηθούν υπαίτια για την επιδημία. Τα συμπτώματα του αυτισμού γίνονται τυπικά εμφανή λίγο μετά την ηλικία των δύο μηνών, τότε που τα βρέφη κάνουν τα πρώτα τους εμβόλια για να αναπτύξουν αντισώματα για διάφορες ασθένειες.  Πολλοί γονείς ανέφεραν πως τα παιδιά τους εμφάνισαν συμπτώματα αυτισμού μετά τον εμβολιασμό τους είτε με εμβόλιο κατά της παρωτίτιδας, της ιλαράς και της ερυθράς (γνωστό και ως εμβόλιο MMR) είτε με εμβόλιο που περιείχε την τοξική ουσία thimerosal, ένα συντηρητικό του εμβολίου που περιέχει υδράργυρο.
Παρακάτω είναι μια λίστα με 22 ιατρικές μελέτες που δείχνουν την πιθανή σχέση μεταξύ αυτισμού και εμβολίων. Παρακαλώ σημειώστε ότι εδώ παρουσιάζουμε μόνο 22 έρευνες, αλλά υπάρχουν περισσότερα δημοσιευμένα άρθρα που παρουσιάζουν τη σχέση εμβολίου-αυτισμού.

1. Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Epidemiology. Ο εμβολιασμός των νεογέννητων με το εμβόλιο κατά της Ηπατίτιδας Β, τριπλασιάζει της πιθανοτητες για την αναπτύξη αυτισμου, σε σύγκριση με τα νεογέννητα αγόρια που δεν είχαν εμβολιαστεί. Η ερευνα αυτή πραγματοποιήθηκε στο «Stony Brook University Medical Center στη Νέα Υόρκη.
Hepatitis B vaccination of male neonates and autism diagnosis, NHIS 1997-2002.

2. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ανόργανης Βιοχημείας από ερευνητές του Neural Dynamics Group, Τμήμα Οφθαλμολογίας και Visual Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της British Columbia , έχουν διαπιστώσει ότι το αλουμίνιο, ένα ιδιαίτερα νευροτοξικό μέταλλο και το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόσθετο εμβολίου, μπορεί να συμβάλλει στην αυξανόμενη παρουσία του ASS (Autism Spectrum Stoornis) στο δυτικό κόσμο.
Do aluminum vaccine adjuvants contribute to the rising prevalence of autism?http://omsj.org/reports/tomljenovic%202011.pdf 

3. Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Τοξικολογίας και Περιβαλλοντικής Υγείας, Μέρος Α : Επίκαιρα Θέματα από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δείχνει πώς οι ερευνητές υποψιάζονται ότι ένας ή περισσότεροι περιβαλλοντικοί παράγοντες είναι η αιτία για την ανάπτυξη του αυτισμού, με και χωρίς μια γενετική προδιάθεση. Διαπίστωσαν ότι μία από αυτές τις αιτίες μπορεί να είναι " η τριάδα των εμβολιασμών που δίνονται σε μικρά παιδιά . "
Οι ερευνητές βρήκαν μια θετική και στατιστικά σημαντική σχέση μεταξύ αυτισμού και των εμβολιασμών. Βρήκαν ότι όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό των παιδιών που λαμβάνουν εμβολιασμούς, τόσο υψηλότερη είναι η συχνότητα του αυτισμού. Μια αύξηση 1% στον εμβολιασμό συνδέθηκε με επιπλέον 680 παιδιά με αυτισμό. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα εμβόλια μπορεί να συνδέονται με τον αυτισμό και ενθαρρύνει περισσότερο σε βάθος μελέτη της συνεχούς συνταγογράφηση των εμβολίων αυτών.

A positive association found between autism prevalence and childhood vaccination uptake across the U.S. population.

4. Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Toxicology από το Τμήμα Νευροχειρουργικής στο The Methodist Νευρολογικό Ινστιτούτο στο Χιούστον έχει δείξει ότι ο αυτισμός είναι μια διαταραχή που προκαλείται από μια βλάβη στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Εξέτασαν τα κύτταρα Β και το επίπεδο ευαισθησίας τους σε thimerosal, ένα κοινό πρόσθετο σε πολλά εμβόλια. Διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με ASS έχουν αυξημένη ευαισθησία στο thimerosal που περιορίζει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και συμβαίνει συνήθως μετά τον εμβολιασμό.
Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που έχουν υπερευαισθησία σε thimerosal είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και στις άλλες τοξικές ουσίες, όπως το thimerosal.

B-Lymphocytes from a Population of Children with Autism Spectrum Disorder and Their Unaffected Siblings Exhibit Hypersensitivity to Thimerosal.http://www.hindawi.com/journals/jt/2013/801517/

5. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Biomedical Sciences έχει διαπιστώσει ότι η αυτοανοσία του κεντρικού νευρικού συστήματος παίζει αιτιολογικό ρόλο στον αυτισμό . Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι - επειδή πολλά αυτιστικά παιδιά έχουν αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων ιλαράς (ορολογική μελέτη της ιλαράς -μαγουλαδες - ερυθράς) (MMR) και αυτοαντισώματα έναντι της βασικής πρωτεΐνης μυελίνης ( ΜΒΡ ) .
Χρησιμοποίησαν δείγματα ορού από 125 αυτιστικά παιδιά και 92 άλλα παιδιά (controlgrοup) . Η ανάλυσή τους έδειξε μια σημαντική αύξηση στο επίπεδο των αντισωμάτων στο MMR - των αυτιστικών παιδιών. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αυτιστικά παιδιά είχαν ανεπαρκή ή ανώμαλη αντίδραση αντισωμάτων σε εμβολιασμό MMR (ιλαρά, μαγουλάδες, ερυθρά).
Η μελέτη διαπίστωσε ότι ο αυτισμός μπορεί να είναι μια μόλυνση άτυπης ιλαράς που προκαλεί νευρολογικά συμπτώματα σε ορισμένα παιδιά. Η πηγή αυτού του ιού μπορεί να είναι μια παραλλαγή του MV, ή του εμβόλιο MMR.

Abnormal measles-mumps-rubella antibodies and CNS autoimmunity in children with autism.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12145534

6. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Annals of Clinical Psychiatry υποδηλώνει ότι ο αυτισμός είναι πιθανό να επάγεται από έναν ιό, πιθανά ιό της ιλαράς (MV και / ή εμβόλιο MMR ). Υποστηρίζει την υπόθεση ότι ένας ιός που προκαλείται από αυτοάνοση απόκριση παίζει ρόλο αιτιώδους στον αυτισμό.

7. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι η αυξημένη ευπάθεια σε οξειδωτικό στρες και μια μειωμένη ικανότητα μεθυλίωσης μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη και την κλινική εκδήλωση του αυτισμού. Είναι γνωστό ότι οι ιογενείς λοιμώξεις προκαλούν αυξημένο οξειδωτικό στρες. Η έρευνα δείχνει ότι τα μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε πολλά εμβόλια, εμπλέκονται άμεσα στην αύξηση του οξειδωτικού στρες.

Metabolic biomarkers of increased oxidative stress and impaired methylation capacity in children with autism1,2
http://ajcn.nutrition.org/content/80/6/1611.full

8. Έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Τμήμα Φαρμακευτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστόνης διαπίστωσαν ότι ένας νέος παράγοντας ανάπτυξης είναι η σύνθεση της μεθειονίνης (MS), δραστηριότητα που ρυθμίζει και διαμορφώνει τις αντιδράσεις μεθυλίωσης. Η ισχυρή αναστολή αυτού του μονοπατιού με αιθανόλη, μόλυβδου, υδράργυρου, αλουμινίου και thimerosal δείχνει ότι είναι ένας σημαντικός στόχος της νευροαναπτυξιακής ανάπτυξης.

Activation of methionine synthase by insulin-like growth factor-1 and dopamine: a target for neurodevelopmental toxins and thimerosal.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14745455

9. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Child Neurology εξέτασε το ζήτημα της αύξησης του αυτισμό σε παιδιά. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει σημαντική σχέση μεταξύ των επιπέδων υδραργύρου στο αίμα και τη διάγνωση αυτισμού και άλλων διαταραχών στο πλαίσιο φάσματος του αυτισμού.

Blood Levels of Mercury Are Related to Diagnosis of Autism: A Reanalysis of an Important Data Set

10. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Child Neurology σημειώνει ότι οι διαταραχές που σχετίζονται με τον αυτισμό ίσως είναι μια μιτοχονδριακή δυσλειτουργία. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα παιδιά που έχουν μια μιτοχονδριακή δυσλειτουργία κυτταρικού μεταβολισμού της ενέργειας, μπορεί να είναι περισσότερο ευπαθή στον αυτισμό κατά τους 18 και 30 μήνες, εφόσον έχουν λάβει εμβολιασμούς.

Developmental Regression and Mitochondrial Dysfunction in a Child With Autism

11. Μια έρευνα που διεξήχθη από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στο Κέντρο Μορφομετρική Ανάλυση από το Παιδιατρικό Τμήμα Νευρολογίας δείχνει πώς τα αυτιστικά μυαλά έχουν μια έκρηξη ανάπτυξης λίγο μετά τη γέννησή τους και στη συνέχεια αργή ανάπτυξη σε μόλις λίγα χρόνια αργότερα. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η φλεγμονή των νεύρων φαίνεται να είναι παρόν από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση στον αυτιστικό εγκέφαλο.

Large brains in autism: the challenge of pervasive abnormality.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16151044

12. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου του Arkansas διαπίστωσε ότι thimerosal - επαγόμενη κυτταροτοξικότητα συνδέθηκε με την εξάντληση της ενδοκυτταρικής γλουταθειόνης (GSH ) σε αμφότερες κυτταρικές σειρές. Η μελέτη δείχνει οτι τα εμβόλια είναι νευροτοξικα, ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.
Η εξάντληση της GSH συνδέεται συχνά με τον αυτισμό. Αν η thimerosal απαγορεύτηκε από τα περισσότερα εμβόλια στην παιδική ηλικία, εξακολουθεί να είναι παρούσα σε εμβόλια γρίπης και χορηγείται σε έγκυες γυναίκες, σε ηλικιωμένους και τα παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Thimerosal neurotoxicity is associated with glutathione depletion: protection with glutathione precursors.

13. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Public Library of Science ( PLoS ) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αύξηση του περιφερικού οξειδωτικό στρες είναι η αιτία και συμβάλει σε σοβαρές λειτουργικές διαταραχές στο φάσμα του ASS. Γνωρίζουμε ότι το οξειδωτικό στρες εμφανίζεται λόγω της παρουσίας των βαρέων μετάλλων, όπως αυτά που βρίσκονται σε διάφορα εμβόλια.
Enrichment of Elevated Plasma F2t-Isoprostane Levels in Individuals with Autism Who Are Stratified by Presence of Gastrointestinal Dysfunction

14. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, Health Science Center από το Τμήμα Οικογενειακής και Κοινοτικής Ιατρικής διαπίστωσε ότι για κάθε 1.000 Ib αύξηση του υδραργύρου στο περιβάλλον, υπήρχε αύξηση των 43 % του αριθμού παιδιών στην ειδική εκπαίδευση, και μια αύξηση 61 % στον αριθμό του αυτισμού. Οι ερευνητές τόνισαν ότι περαιτέρω έρευνα είναι απαραίτητη όσον αφορά τη σχέση μεταξύ του διεσπαρμένου υδραργύρου και των αναπτυξιακών διαταραχών όπως ο αυτισμός.

Environmental mercury release, special education rates, and autism disorder: an ecological study of Texas.

15. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Toxicology έδειξε το ρόλο του υδραργύρου σε νευρολογικές διαταραχές, η παρούσα μελέτη δείχνει μια καλύτερη κατανόηση του πιθανού μηχανισμού με τον οποίο η πρώιμη έκθεση σε υδράργυρο θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο του αυτισμού.

Reduced levels of mercury in first baby haircuts of autistic children.

16. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Τοξικολογίας και Περιβαλλοντικής Υγείας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η έκθεση μας σε υδράργυρο μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία στην ανοσολογική, αισθητική, νευρολογική, και κινητική συμπεριφορά, ιδιότητες που συνδέονται με την ASS.

A case series of children with apparent mercury toxic encephalopathies manifesting with clinical symptoms of regressive autistic disorders.


17. Έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας Health Science Centre υποπτεύονται ότι η παρατεταμένη έκθεση σε χαμηλές δόσεις διάφορων περιβαλλοντικών τοξίνων, όπως ο υδράργυρος, ο οποίος εμφανίζεται κατά τη διάρκεια των κρίσιμων φάσεων της ανάπτυξης του νευρικού στα γενετικά ευαίσθητα παιδιά, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για αναπτυξιακές διαταραχές όπως ο αυτισμός .

Proximity to point sources of environmental mercury release as a predictor of autism prevalence


18. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ της Ιατρικής Σχολής διαπίστωσε σε προ-κλινικές δοκιμές για την ασφάλεια των εμβολίων σε πιθήκους. Ο σκοπός αυτής της μελέτης ήταν να συγκρίνει σε πρώιμο στάδιο του βρέφους την νόηση και συμπεριφορά, το μέγεθος των αμυγδαλών και την δέσμευση οπιοειδών σε πιθήκους που έλαβαν τα εμβόλια.
Το ζωικό μοντέλο, το οποίο για πρώτη φορά ερευνήθηκαν, οι συμπεριφορικές, λειτουργικές και νευρομορφωτικες συνέπειες που εξετάστηκαν για των εμβολιασμό των παιδιών, είναι όμοιο με ορισμένες νευρολογικές ανωμαλίες του αυτισμού (ASS).

Influence of pediatric vaccines on amygdala growth and opioid ligand binding in rhesus macaque infants: A pilot study


19. Μια έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Τμήματος Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής, George Washington κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σημαντικά υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν για τον αυτισμό και διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε υδράργυρο από τα εμβόλια που περιέχουν thimerosal.

Thimerosal exposure in infants and neurodevelopmental disorders: an assessment of computerized medical records in the Vaccine Safety Datalink.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18482737 

20.
Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο Βιολογίας Κυττάρου και Τοξικολογίας, στην Οζάκα, Ιαπωνίας έχει διαπιστώσει ότι σε συνδυασμό με την παθολογία που έχει παρατηρηθεί στους εγκεφάλους των ασθενών που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό, η τρέχουσα μελέτη υποστηρίζει πώς μια πιθανή χαμηλή έκθεση δόσης σε υδράργυρο των εμβολίων που περιέχουν θιμεροσάλη μπορεί να συνδέεται με αυτισμό.

Induction of metallothionein in mouse cerebellum and cerebrum with low-dose thimerosal injection.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19357975

21.
Έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Εργαστήριο Ιατρικής έχει διαπιστώσει ότι ο εμβολιασμός μπορεί να είναι η αιτία για τον αυτισμό. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα δεδομένα που αποδεικνύουν σημαντική απόκλιση του ανοσοποιητικού σε πολλά αυτιστικά παιδιά, σε συνδυασμό με μειωμένη αντίσταση στις λοιμώξεις, και ενεργοποίηση της αυτοανοσίας.

Vaccines and Autism, Bernard Rimland, PhD, Woody McGinnis, MD Autism Research Institute, San Diego, CA


22. Μια ερευνα που δημοσιεύθηκε στο Neurochemical έχει διαπιστώσει ότι μια υπερβολική συσσώρευση εξωκυτταρικού γλουταμικού συνδέεται με διεγερτοτοξικότητα, τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η νεογνική έκθεση σε thimerosal - εμβόλια που περιέχουν διεγερτοτοξική μπορούν να προκαλέσουν βλάβη του εγκεφάλου, οδηγώντας σε αναπτυξιακές διαταραχές όπως το ASS.

Administration of Thimerosal to Infant Rats Increases Overflow of Glutamate and Aspartate in the Prefrontal Cortex: Protective Role of Dehydroepiandrosterone Sulfate

Σε καμία περίπτωση δεν προτείνεται η αποφυγή εμβολιασμών. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας και συζητήστε μαζί του κάθε ανησυχία σας. Το παρόν άρθρο απλώς παρουσιάζει τις έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με τη σχέση αυτισμού -εμβολίων.



Διαβάστε επίσης το άρθρο Ο ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΣ

Διαβάστε επίσης το άρθρο ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Διαβάστε επίσης το άρθρο ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διαβάστε επίσης το άρθρο ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης το άρθρο ΑΥΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

Διαβάστε επίσης το άρθρο ΔΙΑΧΥΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Διαβάστε επίσης το άρθρο  AUTISTIC GENIUS MIND?!


Διαβάστε επίσης το άρθρο ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ASPERGER

                        

                                                   Μαρία Γκουγκούμη – Ψυχολόγος - Ειδική Παιδαγωγός
 Αργυρώ Καραμπά – Θεραπεύτρια Λόγου &Ομιλίας
 grafwnimata.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου