Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

8 ON-LINE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΡΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΣΗΣΙΕΣ



Τα παιδιά με αυτισμό και αισθητηριακές ευαισθησίες έχουν πολλούς εχθρούς, όταν πρόκειται για ρούχα. Οι ετικέτες των ρούχων, οι εκτιθέμενες  ελαστικές ταινίες και η  φαγούρα από τις
κάλτσες είναι μόνο μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Καθώς όλο και περισσότεροι γονείς έχουν αρχίσει να ζητούν καταστήματα με  ρούχα φιλικά στις αισθητηριακές ευαισθησίες των παιδιών, σας παρουσιάζουμε οχτώ on-line καταστήματα με ρούχα φιλικά στις αισθητηριακές ανάγκες των παιδιών:

1.     Soft Clothing

Soft clothing  προσφέρει εκατοντάδες από διαφορετικά κομμάτια φιλικά στις αισθητηριακές ευαισθησίες των παιδιών από κάλτσες χωρίς ραφές μέχρι απαλό denim. Τα ρούχα είναι κατασκευασμένα από βιολογικό βαμβάκι, με μη τοξικές βαφές, χωρίς ετικέτες και με αόρατες ραφές.


2. Smart Knit Kids

Smart Knit Kids Εστιάζει στις κάλτσες χωρίς ραφές, σε εσώρουχα και t-shirts για αγόρια και  κορίτσια. Κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας οι κάλτσες χωρίς ραφές είναι ιδανικές για τα παιδιά που είναι αισθητηριακά ευαίσθητα, με υπερευαισθησία ή που απλά δεν μπορούν να ανεχθούν τις  ενοχλητικές ραφές!
Website: smartknitkids.com


3. Kozie Clothes

Kozie Clothes Προσφέρει προϊόντα ένδυσης με ειδικά χαρακτηριστικά όπως μαλακά και ευχάριστα υφάσματα, χωρίς ετικέτες και ανεστραμμένες ραφές για άνεση.
Website: kozieclothes.com

4. Therapro

Therapro  προσφέρει προϊόντα σε περισσότερες από 20 κατηγορίες για εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, εκπαιδευτικούς, και γονείς. Στην κατηγορία των ρούχων, το Therapro προσφέρει αισθητηριακά «έξυπνα» γιλέκα, πουκάμισα, κάλτσες και παντελόνια χωρίς ραφές, από μαλακό βαμβάκι και έχουν σχεδιαστεί για τα άτομα με αισθητηριακές ευαισθησίες. Στο Therapro μπορείτε επίσης να βρείτε πουκάμισα συμπίεσης και άλλα ρούχα άνεσης με τις επιλογές βάρους.
Website: therapro.com


5. Fun And Function

Fun And Function προσφέρει εκατοντάδες προϊόντα για γονείς παιδιών με αισθητηριακές ευαισθησίες και για θεραπευτές. Στο τμήμα των ρούχων μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά μαλακά, χωρίς ραφές, χωρίς ετικέτες φορέματα, κολάν, εσώρουχα και κάλτσες που έχουν σχεδιαστεί για παιδιά με αισθητηριακές ευαισθησίες.
Website: funandfunction.com

 6. Kickee Pants

Αν και δεν έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες τα Kickee Pants έχουν δημιουργήσει όλες τις κατασκευές και τα σχέδια τους βασιζόμενοι στην ιδέα ότι τα παιδιά πρέπει να αισθάνονται άνετα στα ρούχα τους. Όλα τα Kickee Pants ρούχα είναι κατασκευασμένα από το πιο απαλό βαμβάκι μπαμπού. Προσφέρουν μοντέρνο στυλ και μια μεγάλη ποικιλία από φορέματα, παντελόνια, καλσόν εσώρουχα, κολάν, πιτζάμες και άλλα.
Website: kickypants.com


7. World’s Softest Socks

Worlds Softest  δημιουργεί πάνω από 40 διαφορετικές μαλακές και άνετες κάλτσες για άνδρες και γυναίκες. Αυτή η ιστοσελίδα  απευθύνεται στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που είναι αισθητηριακά ευαίσθητα και χρειάζονται μαλακές κάλτσες. Μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία.  Είναι βέβαιο ότι ένα ζευγάρι μαλακές κάλτσες θα ταιριάζει στις ανάγκες σας.
Website: worldssoftest.com 

 8. No Netz

No Netz επικεντρώνεται σε ένα προϊόν: μαγιό για άνδρες και αγόρια, χωρίς επένδυση ή δίχτυ. Για πολλούς, η επένδυση στο μαγιό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και αποφλοίωση. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για τα παιδιά με αυτισμό ή αισθητηριακές ευαισθησίες να απολαύσουν το κολύμπι όταν η επένδυση τρίβει το δέρμα τους.

Website: nonetz.com

 
Μαρία Γκουγκούμη - Ψυχολόγος/ Ειδική Παιδαγωγός
Αργυρώ Καραμπά - Θεραπεύτρια Λόγου & Ομιλίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου